Tuesday, 28 June 2011

KERJA..

Alhamdulillah
dpt gak keje past sebulan menganggur
as a part time promoter je
tp plg penting bhgn pakaian kanak2
oh suke sgt!!

gedung keluargaku ^_^

Monday, 27 June 2011

kengkawankawen


kompang dipaluuu...
pengantin maluuu..
duduk bersanding...
tersimpul maluuu...
HAHA..


TAK PAYAH BERANGAN LA CIK AZA ;p

oke2..hehe..bkn berangan pon saje nak stoly moly cket psl kawen..bkn sbb da gatal sgt nak kwen..oh plez la stdy pon xabes ag n plg penting BOYFREN PON TADE!! haha..sejak 2menjak umo da alam mahluk bole mengundi ni,rmai lak aku dgr kwn2 kawen la tunang..oh sgt terase diri ini tbe2 da tue..kalau dorg xkawen aku rse cm mude je ag cm bdk belasan taun..sOo NAPE DORANG KAWEN!!EEE GERAMM2..*teremo

NOTIS PENTING

1. Sentiasa mendoakan kebahagiaan kwn2
2. Alhamdullillah syukur perot kenyang suke hati
*nasi minyak free
3. cik aza sila la fokus je blaja ;p
4. target kawen 26taun*byk bende ag nak capai so lmbt cket..ngee~
5. lastly jodoh di tangan tuhan..

FULLSTOP

Thursday, 23 June 2011

share tips..

sejak 2menjak ni aku rajin la nak search bce sne cni geledah xtentu psl kt internet ni..bace la ape yang patot,exspecially psl gurl2 ni..

oke de satu tips nak share berkaitan Padanan Warna Tudung Mengikut Warna Kulit ..
korg mesti pkai shawl/tudung ikot warna yg korg suke kan or pkai je pape warna pon asalkan sesuai ngan baju yg korg pkai kan?oke GIVE ME FIVE!!*sbb aku pon same..;p

oke la jom share tips nye...
.
.
.
.
.
Padanan Warna Tudung Mengikut Warna Kulit 

Kulit cerah atau putih
Elak warna-warna pastel seperti biru muda, pink lembut dan coklat muda kerana ia lebih memperlihatkan anda lebih 'pucat'. Pilihlah warna-warna terang bagi menyerlahkan seri wajah anda.

Kuning langsat
Pilihan warna tropika seperti jingga, pink, hijau, kuning dan biru. Elak warna-warna yang kelam agar wajah anda tidak kelihatan kusam atau kurang bermaya.

Sawo matang

Pilihlah warna ungu, oren atau merah hati agar anda kelihatan lebih menarik. Elak warna-warna gelap seperti kelabu,agar wajah tidak kelihatan kusam.

Kulit gelap
Bagi yang berkulit hitam manis, elak memilih warna seperti coklat, hitam, merah dan hijau gelap. Bagi yang berkulit coklat, paduan warna terang dan gelap mampu menyerlahkan kulit secara keseluruhan. Antaranya ialah hitam, putih, merah jambu dan biru.

TAPI............

trend terbaru sejak 2menjak ni lak kte tgk ramai yang wat pemilihan warna-warna kontra dalam penampilan..contohnya pkai t-shirt hijau shawl merah kasut ntah ape warna ag..mmg xde yg matching la..tp tula trend skrg,da xnmpk pelik pon..nmpk style gak..paling penting individu yg berani gayakan penampilan kontra ni kne nmpk yakin..klo dye nmpk yakin mest xde org  nak pelik..*tp kontra2 gak,jgn smpai nmpk cm badut sudaa laa..hehe..
YANG PENTING AKU XBERANI LAGI LA NAK KONTRA SGT later la try kot ;P

kesimpulannya..it's depend la kat individu tertentu dlm penampilan dye..
tepuk dada tanye selera..^_^

Sunday, 19 June 2011

ohh nak buat!!

teringat mse kt hostel dulu kwn tnye mcm mane nak bg kulit nmpk mulus gebu gituu..
aku pon pernah terbce kt majalah yg susu tepung leh dijadikan sebagai masker..just gtaw dye la..aku xpenah pon cube..hehe..hari tu aku dpt msg berbunyi begini..

aza!!!...
kite pkai mask gune susu yg aza ajar tu..
dannnnnnnnnnnnnnn
ia membawa kesan yg sangat best...kulit kita jd lembut ngan bersih la..kita ada masalah gatal idung skang and kulit bwah hidung luka dan jd keras tau..pastu dia bertukar warna kehitaman..tp bila bila ltak susu kat situ kulit kita jdi lembut balik..ngan xitam lg,,,best2..
tengkiu aza....
leh amalkan selalu ..kulit jdi sngat bersih...dan lembut..
yeahhh

[ hahh copy paste abes ayat dye ni!! ]

wow,berkesan ek petua tu..
sgt la rugi aku xamalkan nye..haha
rugi jela kau beli mjlh tiap2 bln aza oi..=p
fine!!aku kne try gak la ni..
oke start tomorrow !!
 ^_^

oke jom sume spe nak try ni petua nye...


Bancuh sesudu susu tepung dengan sedikit air. Tepek pada keseluruhan muka setiap malam. Setelah kering, bilas dengan air suam. Amalkan setiap hari..Dpt hilangkan jerawat dan mencerahkan kulit..

 - insyaAllah -



Saturday, 18 June 2011

karaoke..

karaoke merupakan gabungan dua perkataan bahasa jepun iaitu  kara yang membawa maksud "kosong", dan Ĺkesutora yang membawa maksud "orkestra..

aku n kwn suka jugak berorkestra kosong ni,just sje2 release tension..perasan ala2 diva pon boleee..pedulik ape xde org tgk pon,kwn2 jela rela tak rela je terpakse dgr..haha..ble da pegang mic tu tros xpeduli sore sedap ke tak...padahal sore ade la macam katak tercekik buluh gak la kadang2..

oke ckp psl karok,de 2 jenis tmpt karok


KARAOKE JAMBAN:
1. da nama pun jamban,.plg ramai pon 3 org jer...
2. berlakulah aktiviti goyang setempat ..haha.. kalo menari, sure berlanggar2 nye...
3. xpayah nak berangan sgt laa nak nyanyi lagu sambil tarik key2 tinggi.. 
( nt org jamban sebelah usha )
4. makin lame makin ramai je penonton yg hadir ( kena usha la tu ngan org kt lua ), sure terasa macam wat konsert lak
5. kering tekak pndai2 la bwk air sendiri( xde serve minuman )

HAHA..joke2..
.
.
.
.
.

haa..ini..besa dye ala2 jamban di ats..sbb tu org gelar karaoke jamban..


KARAOKE BILIK
1. Selesa...bole muat rmai cket..
2. privacy..jiran sebelah xusha punyer..
3. nak gojet gaye bebas lantak ko la..
4. dihidang makanan n minuman..

bilik ade pelbagai saiz..harge depend on size la..

perkara yg harus dijauhi
.
.
.
.
.
.
.
.
.

oke2 jgn berebut mic,ikot turn ye..=p



Wednesday, 15 June 2011

unique decor

teka ape ni??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HAHA,ni karpet la..bentuk telur
pelik kan..


ni lak tmpt letak buku..style gle..


kurang2 bpe la harge pasu unik ni ye..klo la mahal..
org pon pk 3 4 kali nak tanam pokok ke tak..hehe


ni bgus tuk org suke membace..xpayah bgn2 nak g ke rak buku..: )


spe byk flats n xnak flats dye penyek ke ape bgus la simpan mcm ni..^_^


beshnye klo dpt tdo golek2 kt bed ni..compem tergolek xbgn2..ngee


sofa kepala volkswagen..hehe..

Tuesday, 14 June 2011

keje tetap ku

position :  BERANGAN sepenuh mase 
gaji : belas kasihan mama
waktu kerja : ikut suke
HAHA
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



bilik idaman!!fullstop!!

Thursday, 9 June 2011

budak zaman skrg..jeles!!!

hehe...jeleslah bdk zmn skrg beruntung taw tgk ni
.
.
.
.
.





see???comel kan..klo bg kte men skrg pon kte nak oke!!haha..


klo zaman kte dulu....
kwn : jom men masak2!!
kte : jom..
*selongkar dapo mak amek periuk sudip bla blaa blaaa...
kwn : oke jom pegi pasar beli lauk
*lokasi : petik daun bunge kt laman umah..hehe..

time zmn kte dulu men masak2 guna periuk belanga mak je..hehe..abes sume daun bunge kt laman umah dimasaknye..kihkih..

dan lagiiii...........

wahh de ag besh...men princess2...
bgus la de mainan cmni skrg,selamat la brg2 mama2 kt lua sane dr anak2 gurl dorg
kte dulu men lipstik mama*opss byk kali patahkan..ngee...
 then eyeshadow la bagai*pecahh!!oh no!!hee..
sory mama..lalala...*wat muke xbersalah..sok luse men lagi =p







lastly....

haa zmn kte xde lak budak2 men bsuh2 bju ke lipat kain ke..haha..
wahh mainan ni bgus ni mgajar bdk2 menjadi rajin ble da besa nt..hee..
gud job la spe reka mainan ni..*thumbs up


see!!thats why la kte ckp bdk skrg beruntung...
xtaw la bpe taun akan dtg mainan ape la lagi akan muncul kan..
emm..byk lagi nak share psl bdk2 zmn skrg,tapi later la
oke (^_^)

Wednesday, 8 June 2011

bkn coolblog........


emm...buat blog sebab
.
.
.
.
.
.
.


yes!!sgt boring
sem break 3-4 month!!

p/s : SAYA BDK BARU BELAJAR BERBLOGGING!!
*terkial2
=.=