Thursday, 23 June 2011

share tips..

sejak 2menjak ni aku rajin la nak search bce sne cni geledah xtentu psl kt internet ni..bace la ape yang patot,exspecially psl gurl2 ni..

oke de satu tips nak share berkaitan Padanan Warna Tudung Mengikut Warna Kulit ..
korg mesti pkai shawl/tudung ikot warna yg korg suke kan or pkai je pape warna pon asalkan sesuai ngan baju yg korg pkai kan?oke GIVE ME FIVE!!*sbb aku pon same..;p

oke la jom share tips nye...
.
.
.
.
.
Padanan Warna Tudung Mengikut Warna Kulit 

Kulit cerah atau putih
Elak warna-warna pastel seperti biru muda, pink lembut dan coklat muda kerana ia lebih memperlihatkan anda lebih 'pucat'. Pilihlah warna-warna terang bagi menyerlahkan seri wajah anda.

Kuning langsat
Pilihan warna tropika seperti jingga, pink, hijau, kuning dan biru. Elak warna-warna yang kelam agar wajah anda tidak kelihatan kusam atau kurang bermaya.

Sawo matang

Pilihlah warna ungu, oren atau merah hati agar anda kelihatan lebih menarik. Elak warna-warna gelap seperti kelabu,agar wajah tidak kelihatan kusam.

Kulit gelap
Bagi yang berkulit hitam manis, elak memilih warna seperti coklat, hitam, merah dan hijau gelap. Bagi yang berkulit coklat, paduan warna terang dan gelap mampu menyerlahkan kulit secara keseluruhan. Antaranya ialah hitam, putih, merah jambu dan biru.

TAPI............

trend terbaru sejak 2menjak ni lak kte tgk ramai yang wat pemilihan warna-warna kontra dalam penampilan..contohnya pkai t-shirt hijau shawl merah kasut ntah ape warna ag..mmg xde yg matching la..tp tula trend skrg,da xnmpk pelik pon..nmpk style gak..paling penting individu yg berani gayakan penampilan kontra ni kne nmpk yakin..klo dye nmpk yakin mest xde org  nak pelik..*tp kontra2 gak,jgn smpai nmpk cm badut sudaa laa..hehe..
YANG PENTING AKU XBERANI LAGI LA NAK KONTRA SGT later la try kot ;P

kesimpulannya..it's depend la kat individu tertentu dlm penampilan dye..
tepuk dada tanye selera..^_^

No comments:

Post a Comment